اوربایت به فاصله یا همپوشانی بین دندان های جلوی فک بالا و پایین اطلاق می گردد. این بسیار شایع است که دندان های بالا خیلی بالاتر یا جلوتر از دندان های فک پایین قرار بگیرند و موجب بوجود آمدن مشکل اوربایت شوند. خوشبختانه ارتودنتیست ها سالیان متمادی زمان صرف کشف راه درمان این مشکل کرده اند و در حال حاضر اصلاح اوربایت دومین دلیل شایع برای دریافت بریس های ارتودنسی است.

اوربایت چیست؟

اوربایت عبارت است از همپوشانی عمودی یا فاصله افقی بین دندان های جلوی دو فک بالا و پایین. در صورتی که این فاصله به صورت افقی وجود داشته باشد، “اورجت” نامیده می شود و باعث می شود دندان های فک بالا در جلوی دهان، خیلی برجسته به نظر برسند. وقتی این دندان ها خیلی برجسته شوند، احتمالاً شما نیز شنیده اید که اصطلاحاً دندان خرگوشی نامیده می شوند.

 

اوربایت و درمان با ارتودنسی

اوربایت و درمان با ارتودنسی

 

وقتی همپوشانی افقی دندان ها 2-4 میلی متر است، حدود 30 درصد از دندان های فک پایین پوشش داده می شوند، که اوربایت نرمال تلقی می شود. اوربایت عمیق که تحت عنوان دیپ بایت نیز شناخته می شود، زمانی اتفاق می افتد که همپوشانی 4-6 میلی متر یا بیشتر باشد. در مورد اوربایت شدید، ممکن است دندان های فک بالا دندان های فک پایین را به طور کامل پوشش دهند و حتی به داخل لثه ها نیز فرو روند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  وقتی دندان ها شروع به جابجا شدن می کنند چه باید کرد؟

اوربایت می تواند هم عمودی باشد هم افقی، به این معنا که دندان های فک بالا از قسمت جلو خیلی برجسته تر می شوند و روی دندان های فک پایین قرار می گیرند.

 

اوربایت و درمان با ارتودنسی

اوربایت و درمان با ارتودنسی

علل بروز اوربایت کدامند؟

عوامل متعدد بسیاری هستند که می توانند منجر به بروز این مشکل دندانی شوند. برخی از این دلایل عبارتند از:

  • ژنتیک
  • عدم شکل گیری درست فک در دوران جنینی
  • مکیدن انگشت در دوران کودکی
  • استفاده بیش از حد از شیشه شیر یا پستانک در کودکی
  • تانگ تراست (فشردن زبان پشت دندان ها)
  • جویدن ناخن
  • دندان زدن شدید روی اشیاعی مانند مداد و خودکار

آیا اوربایت مضر است؟

به محضی که به وجود مشکل پی می برید، کام بعد اقدام برای پی بردن به این موضوع است که آیا به درمان نیاز دارید یا خیر. ارتودنتیست به شما کمک می کند بر اساس نیازهای خود، بهترین درمان را انتخاب کنید.

به خاطر یک دسته دلایل بهتر است اور بایت درمان شود. عدم درمان اوربایت می تواند شامل موارد زیر شود:

  • بهداشت ضعیف دهان و دندان ها
  • ساییدگی سریع دندان ها
  • درد در ناحیه صورت
  • مشکلات گفتاری
  • ساختار نامتناسب چهره

شاید شما نیز به فکر گزینه هایی برای رهایی از شر اوربایت در کودک خود هستید و به این فکر می کنید که آیا استفاده از بریس ها ارزش دارد یا خیر. به خاطر داشته باشید که هر چه درمان در سنین پایین تری انجام شود، نتایج بهتری بدست خواهند داد. در افراد بزرگسال درمان اوربایت دشوارتر است زیرا استخوان فک و ریشه دندان ها به صورت محکم تری درآمده اند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  چگونه کودک را برای درمان ارتودنسی آماده کنیم؟

اوربایت چگونه درمان می شود؟

وقتی برای نخستین بار متوجه اورجت یا دیپ بایت در کودک خود می شوید، البته که نگران کننده است و می خواهید بدانید چگونه باید مشکل خود را برطرف کنید. اولین چیزی که باید بدانید این است که اوربایت نرمال حدود 2-4 میلی متر است، بنابراین، نیاز نیست همیشه نگران اندکی جلوتر بودن دندان های فک بالای خود باشید.

دندانپزشک به روش های مختلفی می تواند اوربایت را اصلاح نماید و انتخاب از بین آنها به وخامت مشکل بستگی دارد و اینکه چه چیزی منجر به بروز آن شده است. به انتخاب ارتودنتیست خود اعتماد کنید.

 

اوربایت و درمان با ارتودنسی

اوربایت و درمان با ارتودنسی

بریس های ارتودنسی

اصلاح اوربایت در اکثر موارد با استفاده از بریس ها انجام می شود. درمان با بریس ها مؤثر است و وقتی پس از آنها از ریتینر استفاده شود، نتایج آنها تا پایان عمر دوام خواهند داشت. این درمان می تواند بین یک تا دو سال، و گاهی اوقات بیشتر، زمان ببرد.

 

اوربایت و درمان با ارتودنسی

اوربایت و درمان با ارتودنسی

اینویزیلاین

بریس های الاینر شفاف اینویزیلاین یک ابزار فوق العاده مؤثر برای اصلاح و درمان اوربایت های خفیف تا متوسط هستند. گرچه این نوع بریس ها قابل مشاهده نیستند، اما قادرند برای جابجا کردن دندان ها به یک موقعیت بهتر فشار وارد کنند و اوربایت عمیق را به وضعیت بهتری نزدیک نمایند. لازم است بیمار هر دو هفته الاینرهای خود را تعویض نماید.

درمان با اینویزیلاین ممکن است نسبت به بریس های فلزی معمولی با سرعت بیشتری پیش برود، اما مهمترین مزیت این سیستم این است که تقریباً غیر قابل دیدن است.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  آشنایی با وسایل و فرآیندهای ارتودنسی

جراحی اوربایت

جلو آمدگی خیلی زیاد فک می تواند بواسطه مشکلات اسکلتی اتفاق افتاده باشد، که اصلاح آن معمولاً مستلزم انجام جراحی است که جراحی ارتوگناتیک نیز نامیده می شود. وقتی فک پایین یا مندیبل به درستی شکل نگرفته یا رشد نکرده باشد، جراحی می تواند به اصلاح شکل آن کمک کند. درمان اوربایت با جراحی، به صورت طبیعی شامل یک یا چند مورد زیر می باشد:

  • کشیدن چند دندان
  • تغییر وضعیت فک
  • کارگذاری پیچ
  • افزودن پلیت ها به اطراف فک

همه کارهایی که برای اصلاح اوربایت روی فک انجام می شود، داخل دهان صورت می گیرد، بنابراین هیچ اسکار قابل مشاهده ای از آن به جا نخواهد ماند. احتمالاً لازم است بیمار یک شب پس از جراحی در بیمارستان سپری کند و به مدت 2 تا 4 هفته از مدرسه یا محل کار مرخصی بگیرد. کارهای اضافی ارتودنسی معمولاً قبل و بعد از جراحی انجام می شوند تا مسیر صاف شدن دندان ها را هدایت کنند.

ریتینر برای درمان اوربایت

در برخی موارد، این امکان وجود دارد که مشکلات اوربایت را با یک ریتینر متحرک اصلاح کرد. این ابزار شبیه بریس های ارتودنسی عمل می کند و به آرامی دندان ها را به محل درست خود هدایت می کند. ارتودنتیست به شما توصیه خواهد کرد که آیا این گزینه برای شما مناسب است یا خیر.

اگر شما تحت درمان ارتودنسی قرار بگیرید، استفاده از ریتینر برای توقف لغزش دندان ها به محل قدیمی خود ضروری خواهد بود.

هدگیر ارتودنسی

هدگیر تنها در مواردی استفاده می شود که مشکلات بایت وخیم باشند. این ابزار غالباً در منزل استفاده می شود و تنها در کودکان استفاده می شود، زیرا طی مدتی که فک کودک رشد می کند ابزار روی آن کار می کند.

0/5 (0 نظر)