در این نوشته می خوانید:
تقریباً دندانهایی هیچ کسی بی نقص و کامل نیست و بسیاری از افراد به درمان ارتودنسی نیاز دارند تا دندانهایشان صاف و مرتب شود. اهمیت صاف و همراستایی دندانها تنها در زیبایی لبخند نیست بلکه مهمتر از آن حفظ بهداشت دهان و در نتیجه سلامت لثه، دندانها، فکها و سلامت عمومی بدن است چرا که مشکلاتی مانند پوسیدگی عمیق و عفونت لثه میتوانند گسترش یافته و از طریق خون به سایر بخشهای بدن منتقل شوند. بنابراین درمان ارتودنسی برای همه اهمیت دارد اما بسیاری از افراد به خصوص افراد بزرگسال به علت ظاهر فلزی و سیم کشی دندانها تمایلی به این کار ندارند.
ارتودنسی نامرئی چیست
ارتودنسی نامرئی به سیستمهای براکتی گفته میشود که برخلاف براکت فلزی جلب توجه نمیکنند و به سختی دیده میشوند و یا حتی ممکن است اصلاً کسی متوجه آنها نشود. این ویژگی برای طیف گسترده ای از افراد بزرگسال اهمیت ویژه ای دارد به همین علت ارتودنسی نامرئی محبوبیت روز افزون یافته است.
اگر شما نیز جز آن است از افراد هستید که حفظ زیبایی لبخند در طی درمان ارتودنسی برایتان اهمیت زیادی دارد، در اینجا میتوانید با روشهای ارتودنسی نامرئی آشنا شوید.
سیستمهای براکت نامرئی
براکت پشت دندانی
سیستم براکت پشت دندانی اگر چه کمتر شناخته شده و کمتر مورد استفاده قرار میگیرد، اما از نظر زیبایی بهترین گزینه درمان ارتودنسی است چرا که کاملاً نامرئی بوده و اصلاً در معرض دید قرار ندارد. این سیستم براکت کاملاً مشابه براکت معمولی است با این تفاوت که در سطح پشتی دندانها چسبانده میشود. بنابراین نگینهای براکت باید سطح پشتی دندانها چسبانده شده و سیم ارتودنسی در پشت دندانها به نگینهای براکت متصل شود. عملکرد این سیستم مشابه براکت معمولی است.
- مزیتهای براکت پشت دندانی
- هنگام لبخند زدن یا صحبت کردن اصلاً دیده نمیشوند
- تمام نگینهای براکت، اختصاصی برای بیمار ساخته میشوند
- با وجود تکنولوژیهای جدید امروزه استفاده از این سیستم آسانتر از گذشته است
- معایب براکت پشت دندانی
- نصب و استفاده از آن دشوارتر است چرا که در دسترس قرار ندارد.
- ممکن است باعث زخمی شدن دهان شود. این مشکل را معمولاً میتوان با مقداری موم دندانپزشکی برطرف نمود.
- ممکن است در ابتدا در تکلم صحیح اشکال ایجاد کند اما معمولاً بیمار خیلی زود به آن عادت کرده و یاد میگیرد چگونه درست واژهها را ادا نماید.
- تمیز کردن آن دشوارتر از براکت معمولی است.
- همه ارتودنتیست ها این روش را انجام نمیدهند.
- این سیستم همانند سایر سیستمهای ارتودنسی نامرئی برای موارد پیچیده درمانی توصیه نمیشود.
سیستم اینویزالاین
سیستم الاینر شفاف یا اینویزالاین که به سرعت محبوبیت زیادی پیدا کرده است، بدون نیاز به نگین براکت و سیم ارتودنسی دندانها را صاف و همراستا میکند. اینویزالاین از پلاستیک شفاف ساخته میشود به همین علت تقریباً نامرئی بوده و کسی متوجه آن نمیشود. همچنین این سیستم براکت بر خلاف سیستمهای دیگر ثابت نیست بلکه به راحتی از دهان خارج میشود.
اگر چه بسیاری از افراد میتوانند از اینویزالاین استفاده کنند با این حال اینویزالاین برای موارد پیچیده درمانی توصیه نمیشود.
- مزیتهای سیستم براکت اینویزالاین
- تقریباً نامرئی بوده و به سختی دیده میشود
- به دندانها چسبانده نمیشود بنابراین بیمار به راحتی میتواند آن را درآورده و دوباره بر جای بگذارد
- هیچ مشکلی از نظر رژیم غذایی وجود ندارد چرا که هنگام غذا خوردن باید آن را از دهان دربیاورید
- به علت عدم وجود قطعات و بخشهای فلزی، بافتهای نرم دهان تحریک و زخم نمیشوند
- معایب سیستم براکت اینویزالاین
- گرانتر از گزینه های دیگر است
- نتایج درمان کاملاً بستگی به تعهد بیمار و همکاری او با ارتودنتیست دارد. به علت جا گذاشتن یا گم کردن زیاد الاینر یا پیوسته استفاده نکردن آن، زحمات بیمار به هدر رفته و درمان با شکست مواجه میشود.
- مسواک زدن پس از مصرف هر وعده غذایی الزامی است تا جلوی تغییر رنگ آن گرفته شود
- برای خوردن و آشامیدن هر چیزی به جز آب، باید آن را در دهان دربیاورید
- الاینر را باید جدا از تمیز کردن دندانها، هر روز تمیز کنید
- برای اصلاح مشکلات پیچیده ارتودنسی ممکن است مناسب نباشد
- برای جلوگیری از زخم شدن لثه، لبه های آن باید به دقت تنظیم شوند
- بسیاری از افراد برای درآوردن الاینر هنگام خوردن مشکل دارند برای مثال در شرایطی که مجبور باشند خوراکی را را در جمع همکاران یا دوستان خود صرف نمایند.
سیستم براکت سرامیکی
سیستم براکت سرامیکی نیمه نامرئی محسوب میشود چرا که بسیار کمتر از براکت فلزی جلب توجه میکند اما کاملاً نامرئی نیست. نگینهای براکت از جنس سرامیک ساخته شده و شفاف یا همرنگ دندان هستند و همچنین سیم ارتودنسی سفید رنگ استفاده میشود به همین علت هنگام لبخند زدن و صحبت کردن به راحتی دیده نمیشود. عملکرد این سیستم همانند براکت معمولی است.
ثبت ديدگاه